Thursday, May 10, 2012

2.1 Het geloof.



De tekenen waren niet te ontkennen. Ook in de volgende kerk vond Henk toevallig een icoon van Michael die de doden ten ruste legt. Dit kan geen toeval meer zijn. Het was duidelijk. Henk was gezegend door de Aartsengel Michael. Hij werd getest door God zelve en zou overwinnen over deze apocalypse om ofwel als een soort van Noach de beschaving her op te bouwen of om toegelaten te worden in de hemelen, mocht God hem tot zich roepen.
De zak met provisie werd wel leger. De laatste slag was in een supermarkt en onderweg was er wat geruild maar er was geen slag gemaakt om zijn proviant aan te vullen.
Hij was nu in de buurt van Luik en volgde een kaart die hij van de kar van een vermoorde handelaar had meegenomen. Er stond een fort op dat omcirkeld was. Henk en zijn medereiziger hadden besloten de gok te nemen en hoopte dat het een veilige haven was om even op gang te komen.
Het was in Gods handen en Henk was zijn wapen. De levende doden zullen vallen onder zijn zwaard. Hij zal overwinnen... Henk was klaar voor de test.

No comments: